Wie is Terre

Terre is op 3 september 2016 overleden aan de gevolgen van het Rett syndroom. Terr is 11 jaar geworden.

 

Terre is geboren op 5 mei 2005, de dochter van Rob en Nathalie en het zusje van Yente en Robin. Sinds 25 juni 2007 is bekend dat ze het syndroom van Rett heeft.

Vanaf haar geboorte heeft Terre vaak en ook voor lange perioden voor de symptomen die bij het Rett syndroom horen in het ziekenhuis gelegen. Het heeft echter erg lang geduurd voordat de diagnose kon worden vastgesteld. Geen enkel meisje met het Rett syndroom is gelijk en we kunnen wel zeggen dat Terre een slechte variant heeft.

Terre kan niet zelfstandig zitten, staan en lopen, heeft ernstige ademhalingsklachten en moeilijk instelbare epilepsie. Ze kan, zoals alle meisjes met Rett, haar handen niet goed gebruiken en kan niet praten. Ondanks haar meervoudige handicap is zij heel vrolijk en heeft ze een aanstekelijke lach. Ze kan genieten van kijken naar de dingen en mensen om haar heen.

  


Terre zal nooit een economische bijdrage leveren aan deze maatschappij, maar zij haalt bij iedereen in haar omgeving het beste naar boven. Een minstens zo belangrijke bijdrage!

 

 

Rett_Terre kopie


 Ontwerp & bouwfooter_logo Basisidee | reclame & meer